22 Mars, 2023

“Ti më dhe gjithçka në këtë jetë”, urimi emocionues i Ismail Kadaresë për Helenën në 76-vjetorin e saj të lindjes

 “Ti më dhe gjithçka në këtë jetë”, urimi emocionues i Ismail Kadaresë për Helenën në 76-vjetorin e saj të lindjes

“𝘏𝘦𝘭𝘦𝘯𝘢 ë𝘴𝘩𝘵ë 𝘨𝘳𝘶𝘢𝘫𝘢 𝘮ë 𝘦 𝘢𝘧ë𝘳𝘵 𝘦 𝘪𝘮𝘫𝘢 𝘯ë 𝘬ë𝘵ë 𝘣𝘰𝘵ë.

𝘒ë𝘴𝘩𝘵𝘶 𝘬𝘢 𝘲𝘦𝘯ë 𝘲ë 𝘯ë 𝘧𝘪𝘭𝘭𝘪𝘮 𝘵ë 𝘯𝘫𝘰𝘩𝘫𝘦𝘴 𝘴𝘰𝘯ë, 𝘦 𝘥𝘦𝘳𝘪 𝘵𝘢𝘯𝘪 𝘯ë 𝘮𝘣𝘢𝘳𝘪𝘮, 𝘯ë 𝘬ë𝘵ë 𝘱𝘫𝘦𝘴ë 𝘵ë 𝘧𝘶𝘯𝘥𝘪𝘵 𝘵ë 𝘫𝘦𝘵ë𝘴.

𝘕𝘫𝘦𝘳𝘪𝘶 𝘮ë 𝘪 𝘢𝘧ë𝘳𝘵, 𝘲ë 𝘮ë 𝘬𝘢 𝘥𝘩ë𝘯ë 𝘨𝘫𝘪𝘵𝘩ë 𝘨ë𝘻𝘪𝘮𝘦𝘵 𝘦 𝘬ë𝘴𝘢𝘫 𝘣𝘰𝘵𝘦, 𝘯𝘥𝘢𝘫 𝘴ë 𝘤𝘪𝘭ë𝘴 𝘯𝘥𝘪𝘩𝘦𝘮 𝘪 𝘥𝘦𝘵𝘺𝘳𝘶𝘢𝘳 𝘱ë𝘳 𝘨𝘫𝘪𝘵𝘩ç𝘬𝘢.

𝘔ë 𝘧𝘢𝘭 𝘲ë 𝘯𝘶𝘬 𝘥𝘪 𝘵ë 𝘥𝘶𝘢 𝘱𝘢𝘬, 𝘱𝘰𝘳 𝘵ë 𝘥𝘶𝘢 𝘷𝘦𝘵ë𝘮 𝘴𝘩𝘶𝘮ë.

𝘜𝘯ë 𝘯𝘶𝘬 𝘦 𝘬𝘢𝘮 𝘱ë𝘳𝘥𝘰𝘳𝘶𝘳, 𝘯𝘶𝘬 𝘮ë 𝘬𝘶𝘫𝘵𝘰𝘩𝘦𝘵 𝘵𝘢 𝘬𝘦𝘮 𝘱ë𝘳𝘥𝘰𝘳𝘶𝘳 𝘬ë𝘵ë 𝘴𝘩𝘱𝘳𝘦𝘩𝘫𝘦.

𝘕ë 𝘲𝘰𝘧𝘵ë 𝘴𝘦 𝘫𝘢 𝘬𝘢𝘮 𝘵𝘩ë𝘯ë 𝘥𝘪𝘬𝘶𝘫𝘵, 𝘯ë 𝘯𝘫ë 𝘧𝘢𝘳ë 𝘮ë𝘯𝘺𝘳𝘦 𝘯𝘫ë 𝘨𝘳𝘶𝘢𝘫𝘦, 𝘬𝘢 𝘲𝘦𝘯ë 𝘏𝘦𝘭𝘦𝘯𝘢.

𝘡𝘢𝘬𝘰𝘯𝘪𝘴𝘩𝘵, 𝘯ë 𝘬ë𝘵ë 𝘣𝘰𝘵ë, 𝘨𝘫ë𝘳𝘢𝘵 𝘦 𝘣𝘶𝘬𝘶𝘳𝘢, 𝘵ë 𝘮ë𝘥𝘩𝘢, 𝘵ë 𝘱ë𝘳𝘫𝘦𝘵𝘴𝘩𝘮𝘦, 𝘯𝘶𝘬 𝘦 𝘥𝘶𝘳𝘰𝘫𝘯ë 𝘥𝘰𝘵 𝘱ë𝘳𝘤𝘢𝘬𝘵𝘪𝘮𝘪𝘯 𝘯ë 𝘧𝘫𝘢𝘭𝘪 𝘨𝘫𝘶𝘩ë𝘴𝘰𝘳𝘦, 𝘯ë 𝘧𝘫𝘢𝘭ë, 𝘮𝘦𝘬𝘢𝘯𝘪𝘻𝘮𝘢𝘵 𝘨𝘳𝘢𝘮𝘢𝘵𝘪𝘬𝘰𝘳ë 𝘵ë 𝘯𝘫ë 𝘨𝘫𝘶𝘩𝘦, 𝘱𝘳𝘢𝘯𝘥𝘢𝘫 𝘯𝘶𝘬 𝘥𝘰 𝘵𝘢 𝘮𝘦𝘳𝘳𝘫𝘢 𝘱ë𝘳𝘴𝘪𝘱ë𝘳 𝘯𝘫ë 𝘢𝘷𝘦𝘯𝘵𝘶𝘳ë 𝘵ë 𝘵𝘪𝘭𝘭ë…”

Ky është urimi prekës i shkrimtarit Ismail Kadare për gruan e tij Helena, e cila sot feston 76-vjetorin e lindjes.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *