1 Tetor, 2023

“Provokacija” në Elbasan, tundet flamuri i bashkimit!

 “Provokacija” në Elbasan, tundet flamuri i bashkimit!

Në mbledhjen e parë të dy qeverive, ku kryeministër në Kosovë është Albin Kurti, homologu i tij Rama e ka thënë qartë se Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen një ditë.

Sipas kryeministrit është një referendum i cili nuk e di se kur do të ndodhë, por që vota e tij gjithmonë do të jetë “Pro”.

“Tani kjo është pyetje, apo provokacia?! Se nuk e kuptoj. Në rast se më pyesni në hipotezën e një referendumi pas qëndrimit për bashkimin e Shqipërisë me Kosovën, do bëja një shkelje të ligjit për fshehtësinë e votës dhe do votoja ‘Pro’.

Nëse do më pyesni a do ndodhja kjo; unë them se kjo do ndodhi, se di se kur dhe se si do të ndodhi. Sot apo…që kjo do të ndodh një ditë, unë them që po atyre që mund ta marrim këtë dhe të dalin që të bërtasin ‘Shqipëri e Madhe’”,

Ndërsa kryeministri Albin Kurti iu përgjigj të njëjtës pyetje duke është se ai do të dëshironte një referendum të tillë.

 “Ka një keqkuptim të bashkimi i shqiptarëve: është një intencë kolektive që na zgjedh ose përzgjedh ne. S’mund të vendosemi ne mbi procese historike që na vendos data të tilla”, tha ai.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *