2 Shkurt, 2023

Një urim zemre për Tefta Radin, gruan model të televizionit shqiptar (jo si këto të sotmet, që shesin trupin në ekran)

 Një urim zemre për Tefta Radin, gruan model të televizionit shqiptar (jo si këto të sotmet, që shesin trupin në ekran)

Nga Pandeli Bardhi

Ёshtё e drejta ime zonja Tefta, tё tё uroj sot edhe shumё dekada vitesh te tjera, jetё e shёndet tё keni o ikonё e ekranit tё  televizionit, e paarritёshme deri sot.

Kam tё drejtё tё tё quaj Zonjё, sepse jeni, jo si c’do Zonjё, por njё Zonjё e vecantё qё Zoti, u tregua me juve shumё dorёlёshuar, dhe me tё drejtё, qё ju fali edhe zgjuarёsin edhe bukurinё, edhe zёrin kristal.

Edhe seriozitetin, edhe dinjitetin, edhe moralin e lartё, qё kёni lёnё aq shumё gjurrmё pёr tё ardhmen si modeli i vёrtetё i njё Zonje tё kohёs.

Juve Tefta, keni shkuar nё c’do vatёr shqiptare, si modeli i mirёsisё me zёrin tuaj kumbues, nёpёrmjet dekumentarёve telёvizivё, nёpёrmjet emisioneve tё shumta pёr figurat e shumta tё rilindjes, historisё tё politikёs etj etj qё kanё lёnё gjurrmё pёr tё ardhmen, pёr edukimin e brezave tё ardhshёm, qё pёr ne, brezin e moshёs sё tretё jeni njё idhull.

Jeni e tillё, sepse nёpёrmjet zёrit tuaj si folёse, kujtojmё Televizionin me taban, serioz dhe jo palo televizionesh qё askush nuk i dёgjon pёr vetё mёnyrёn se si janё katandisur dhe c’farё prapagandojnё.

Zonja Tefta, edhe 100 vite t’ju uroj nё kёtё ditëlindje, pёrsёri, janё pak pёr juve, por jam i sigurtë, sepse pёrderisa Zoti ju fali tёrё ato tё mira pёr tё cilat fola mё lart, me siguri do tё tё japё edhe jetё e shёndet si modeli i njё Zonje tё kompletuar me tё gjitha cilёsitё mё tё mira.

Jetё e shёndet tё keni me tё gjithё tё dashurit tuaj.

Edhe mё shumё u a shton hijeshine ajo c’ka thoni nga larg ku jetoni:

“Jetoj në Australi për të plotësuar edhe një dëshirë të madhe të Frankos për të jetuar në një oaz të gjelbër, larg intrigave dhe dallavereve pa fund si dje dhe sot, larg urίahipëve”!

Keni plotёsisht tё drejtё tё zbatoni kёtё amanet tё Frankos sё madh.

Unё nuk i heq asnjё presje pёr cka thotё dhe zbatoni juve dhe nderim per Franceskun e madh qё do t’ju mungojё gjithё jetёn, tё cilin jo vetёm e kujtoj, por edhe e dёgjoj, e nderoj pёr sakrificat qё bёri e pёr atё qё ai, mbi tё gjitha pёrvecse njё kantautor i pёrmasave tё mёdha ishte edhe njё familjar si askush tjetёr.

Zonja Tefta, kam shumё pёr tё shkruar, por praprakisht, ju uroj jetё tё gjatё bashkё me vajzёn jetё e shёndet tё keni dhe i paharuar Francesku i madh pёr juve e pёr ne bashkё..

1 Comment

  • UNË I URROJ TEFTËS JETË TË GJATË EDHE TË BEGATË ATJE KU JETON E QETË DHE PATHASHETHEME.KAM PUNUAR ME TEFTËN KUR ISHIM GAZETARË UNË TEK GAZETA E USHTRISË DHE AJO GAZETARE DHE SPIKERE NE TELEVIZIONIN SHQIPTAR.NJË GRUA BURNESHË DHE E DREJTË

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *