3 Dhjetor, 2023

New York Post: Si George Soros ndikoi në rritjen e vrasjeve në mbarë SHBA-në

 New York Post: Si George Soros ndikoi në rritjen e vrasjeve në mbarë SHBA-në

Nga Robby Starbuck

Vala e krimit që po përhapet në SHBA është rezultat i drejtpërdrejtë i një fushate shumëvjeçare të miliarderit liberal George Soros, për të financuar zgjedhjen e prokurorëve të majtë, të angazhuar për të minuar ligjin dhe rendin.

Gjatë gjashtë viteve të fundit apo më shumë, Soros ka derdhur dhjetëra miliona dollarë në fushatat e kandidatëve për prokurorë të rretheve, duke arritur një shkallë të jashtëzakonshme suksesi thjesht duke mposhtur të gjithë kandidatët e tjerë. Ndërsa kandidatët normalë zakonisht konkurrojnë me buxhete 5-shifrore, kandidatët e mbështetur nga Soros futen në garë me buxhete me 7 shifra.

Soros është në gjendje ta bëjë këtë sepse kufizimet federale të financimit të fushatës nuk zbatohen për garat lokale. Shumë shtete kanë miratuar ligjet e tyre që kufizojnë shumat që individët dhe/ose komitetet e veprimit politik mund të kontribuojnë për kandidatët, por ato ligje shpesh janë të mbushura me boshllëqe. Në disa raste, rregullat zbatohen vetëm për garat mbarëkombëtare. Në raste të tjera, Soros mund të anashkalojë kufijtë e kontributeve individuale duke shpërndarë para përmes PAC-ve që ai ka ngritur për këtë qëllim, të cilat në përgjithësi shoqërohen me emrin ironik “Siguria dhe Drejtësia”.

Por pse Soros ka shpenzuar kaq shumë para për këtë? Ashtu siç presidenti Barack Obama e shfrytëzoi nocionin e “diskrecionit prokurorial” për të dhënë amnisti de fakto për miliona emigrantë të paligjshëm pasi nuk arriti të miratonte amnistinë nga Kongresi, Soros pranon se prokurorët vendas mund të ushtrojnë të njëjtin diskrecion për të zbatuar në mënyrë selektive ligjet. Në vend që të shpenzojë dhjetëra miliona dollarë për garat e shumta të profilit më të lartë për ligjvënësit e shtetit, ai mund të shpenzojë shuma relativisht më të vogla në garat e prokurorëve duke e ditur se rezultati do të përcaktojë se si do të zbatohen ligjet dhe madje nëse ato do të zbatohen.

Kjo është pjesë e fushatës së investitorit të lindur në Hungari për politikat progresive në mbarë botën përmes Fondacioneve të tij të Shoqërisë së Hapur.

Kandidatët që mbështet Soros janë aq shumë të majtë saqë e bëjnë Bernie Sanders të tingëllojë si Richard Nixon. Në Filadelfia Larry Krasner mori 1 milionë e 700 mijë dollarë nga Soros. Në Çikago Kim Foxx, mori një shumë prej 2 milionë dollarësh.

Pasi të jenë në detyrë, këta prokurorë zbatojnë politika që janë të përshtatura për të rritur krimin dhe për të ulur sigurinë publike. Ato eliminojnë ose ulin ndjeshëm kërkesat për lirimin me kusht, duke e bërë më të lehtë për kriminelët të dalin në rrugë pas arrestimit. Ata refuzojnë të ndjekin penalisht disa krime, të tilla si endacakët, prostitucionin dhe urinimin publik. Vitet e fundit, ata madje kanë përdorur pandeminë e COVID-19 si një justifikim për të liruar nga burgu kriminelët e dënuar, shumë prej të cilëve kanë vazhduar të shkelin ligjin.

Soros ndjek të njëjtat qëllime edhe me mjete të tjera. Projekti Bail, i cili përshkruan qëllimin e tij si “ndërprerjen e sistemit të ryshfetit” ndërsa ndjek “misionin e tij për t’i dhënë fund ryshfetit”, numëron alumni të organizatave të mbështetura nga Soros në udhëheqjen e tij.

Rezultatet janë sa tragjike aq edhe të parashikueshme: një rritje e krimeve të dhunshme pasi kriminelët përfitojnë nga prokurorët tolerantë më të interesuar në zbatimin e koncepteve të tyre të veçanta të “drejtësisë” sesa të zbatojnë ligjin ose të ndëshkojnë ata që viktimizojnë bashkëqytetarët e tyre.

Qasja e Soros tronditi të gjithë vendin kohët e fundit kur politikat e buta ndaj krimit të një prej prokurorëve të tij çuan drejtpërdrejt në masakrën e pjesëmarrësve të pafajshëm të paradës – duke përfshirë fëmijë dhe gjyshe të moshuara në Waukesha.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *