2 Shkurt, 2023

Lija e majmunit, SHBA-ja paralajmëron Olti Currin, Denion Meidanin e Gaz Bardhin? Bëni një pushim ca kohë!

 Lija e majmunit, SHBA-ja paralajmëron Olti Currin, Denion Meidanin e Gaz Bardhin? Bëni një pushim ca kohë!

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA përditësoi të premten këshillat e saj për linë e majmunëve për t’u sugjeruar njerëzve më të rrezikuar, përkatësisht burrave që kryejnë marrëdhënie seksuale me burra, ‘të bëjnë një pushim të përkohshëm’ nga ato sjellje për të ndihmuar në frenimin e sëmundjes.

A është ky paralajmërim një mesazh edhe për Gaz Bardhin, drejtorin Denion Meidanin, Olti Currin etj?! Gazetari Bledi Mane ka pretenduar kohë më parë se Olti Curri dhe Gaz Bardhi kanë bashkëjetuar tek Kodra e Diellit, madje nuk paguanin as pastruesen.

Ky pretendim gjithsesi u mohua nga Olti Curri.

Por, Gaz Bardhi është përfolur se ka bashkëjetuar me Denion Meidanin, ku madje pas ndarjes kanë pasur edhe një konlikt se cilit u takon qeni.

Gjithsesi, ndër përditësimet janë sugjerimet që njerëzit të ‘bëjnë një pushim të përkohshëm’ nga veprimtaria seksuale derisa të konsiderohen të vaksinohen; kufizimi i numrit të partnerëve të tyre seksualë; shmangia e seksit anonim me shumë partnerë; përdorimi i prezervativëve; dhe mbajtja e dorezave gjatë veprimtarive të veçanta seksuale.

Këto pesë sugjerime për të pakësuar mundësinë e përhapjes u shtuan në faqen e internetit kur u përditësua. Në përditësimin e mëparshëm, CDC ofroi sugjerime për veprimtari seksuale për njerëzit që kanë (ose mendojnë se kanë) linë e majmunëve dhe vendosin të bëjnë seks.

Përditësimi i së premtes përmban mesazhe më të forta, me CDC tani duke thënë se ‘mënyra më e mirë për të mbrojtur veten dhe të tjerët është të shmangni seksin e çdo lloji nëse jeni të sëmurë’.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *