9 Qershor, 2023

Kur është më ngjitës Covid? Studimi britanik zbulon ditët që duhet të bëjmë kujdes

 Kur është më ngjitës Covid? Studimi britanik zbulon ditët që duhet të bëjmë kujdes

Agjencia e Sigurimeve Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar, UKHSA, së fundmi ka kryer një studim në lidhje me transmetueshmërinë e koronavirusit nga të infektuarit.

Autoritetet shëndetësore britanike, sipas të dhënave të grupuara bëjnë me dije se në ditën e pestë pas diagnostikimit me Covid, të infektuarit transmetojnë dy herë më shumë  virusin krahasuar me ditën e shtatë.

Mediat theksojnë se në ditën e peste virusi është 31% më ngjitës që nga momenti që zbulojmë se jemi me Covid, ndërsa në ditën e gjashtë dhe të shtatë propabiliteti bie në 16 %.

Studimi vlerëson gjithashtu se vetëm 5% e njerëzve  një në 20  janë ende në gjendje të transmetojnë koronavirusin dhjetë ditë pas diagnozës së tij me anë të testit. Ai gjithashtu konkludoi se në shumicën e rasteve transmetimi i virusit ndodh në fazën fillestare të infeksionit dhe jo në një fazë të avancuar.

Megjithatë, gjetjet e reja tregojnë se pas ditës së pestë pas diagnozës së koronavirusit, një numër jo i papërfillshëm njerëzish mund ta transmetojnë atë te të tjerët, nëse ai nuk ndjek masat e duhura paraprake dhe ata që e rrethojnë maskën, distancat.

 

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *