28 Shtator, 2023

Ish-shefi i shtabit: Vendosja në Shqipëri e Forcave Operacionale Speciale Amerikane, përgjigje për lëvizjet në rajon

 Ish-shefi i shtabit: Vendosja në Shqipëri e Forcave Operacionale Speciale Amerikane, përgjigje për lëvizjet në rajon

Vendosja në Shqipëri të një shtabi të Forcave Operacionale Speciale Amerikane, që u njoftua të enjten, është konsideruar një lajm i mirë edhe prej ish-shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Bardhyl Kollçaku.

“Ngritja e këtij shtabi është një lajm i shumë pritur, vjen natyrshëm për vendin tonë, pasi marrëdhëniet me SHBA, janë në nivelin më të lart”, thotë.

Ngritja e këtij shtabi vjen në një moment jo dhe aq të qetë për rajonin.

“Është një përgjigje për këdo, dhe për influencat ruse, kineze”, shprehet Kollçaku.

Një përgjigje e drejtpërdrejtë i jepet Rusisë, thotë gjeneral Kollçaku dhe influencave që kërkon të ketë në rajon përmes Beogradit.

“Ky është moment për t’u treguar të gjitha ata që kanë qëllime jo të mira, agresive ndaj rajonit tonë, të mendohen mirë. Kushdo, edhe për disa forca të verbra në rajon që janë ende reminishenca të së kaluarës për disa element të Bosnjës apo armatimin në fqinjin tonë verior, Serbia. Duhet të mendohen mirë, se rajoni ka vetëm një destinacion NATO dhe BE”, tha ai.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *