21 Shtator, 2023

Duajini prindërit, duajini ata pafund. Një ditë do t’ju mungojnë…

 Duajini prindërit, duajini ata pafund. Një ditë do t’ju mungojnë…

Vajza në foto është drejtoresha e “Bankës Qendrore të Londrës”. Para se të fillonte ditën e parë në punë, babai i saj i tha: “Mos i trego askujt që je rritur në një familje të varfër dhe se babai yt është pastrues rrugësh, pasi të gjithë kolegët do të tallen me ty”.

Të nesërmen vajza postoi këtë foto në rrjetet sociale me mesazhin e mëposhtëm:

“Jam rritur në një familje të varfër dhe babai im punon si pastrues rrugësh… Dua ta falënderoj për arsimimin që më ka mundësuar dhe për kursimet e tij përgjatë gjithë periudhës sime të studimeve. Të duashumë, babi. Ti je krenaria ime “.

Kjo histori na tregon edhe njëherë se sado lart të arrijmë, sado suksese të korrim, nuk duhet ta harrojmëasnjëherë origjinën tonë. Nuk duhet të turpërohemi nga prindërit tanë, pavarësisht se mund të kenëedukim minimal. 

Shumica prej tyre nuk kanë arsimim shumë të lartë, pasi kanë lindur në një periudhë ku varfëria dhe fanatizmi ishin në ekstremet e mundshme.

Ama prej tyre jemi këta që jemi, pasi nëse ata nuk do të sakrifikonin, ne nuk do të kishim bërë asnjë vit shkolle.  Nëse ata nuk do të kursenin, nuk do tëmund të na siguronin kushtet e nevojshme për shkollim.

Duhet të jemi krenarë për prindërit tanë dhe gjithë sakrificat e tyre. Madje, sikurse vajza e përmendur nëkëtë artikull, duhet t’i falenderojmë ata sa herë na jepet mundësia. Asnjëherë nuk i dihet se për sa kohë do i kemi pranë, ndaj duhet që në çdo moment t’ia shprehim vlerat dhe rëndësinë që kanë në jetën tonë.

Duajini prindërit, duajini ata pafund. Një ditë do t’ju mungojnë

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *