28 Shtator, 2023

Besëthyerrje shqiptare në politikën maqedonase: Zaev nuk “mbytet”!

 Besëthyerrje shqiptare në politikën maqedonase: Zaev nuk “mbytet”!

Një zhvillim i paprecedent politik ka ndodhur në politikën maqedonase.

Ndërsa opozita e atjeshme (VMROja) priste rrëzimin e qeverisë, pas një pakti dhe me forca shqiptare në koalicion me Zaevin, arritur pas një disfate të këtij të fundit në zgjedhje lokale, papritmas, një deputet i Besës, Kastriot Rexhepi, ka ndryshuar qëndrim. Kjo ka bërë që Zaev, i cili u dorëhoq nga akti i dorëheqjes si kryemnistër, të vijojë qeverisjen

Një zhvillim i paprecedent politik ka ndodhur në politikën maqedonase.

Ndërsa opozita e atjeshme (VMRO) priste rrëzimin e qeverisë, pas një pakti dhe me forca shqiptare në koalicion me Zaevin, arritur pas një disfate të këtij të fundit në zgjedhje lokale, papritmas, një deputet i Besës, kastriot Rexhepi, ka ndryshuar qëndrim. Kjo ka bërë që Zaev, i cili u dorëhoq nga akti i dorëheqjes si kryemnistër, të vijojë qeverisjen

Sipas tij, situata është shumë serioze dhe se policia duhet të ndërhyjë sa më parë për ta gjetur atë.

Kasami tha se ai duhet të dalë publikisht vet në opinion për të folur për situatën e tij shëndetësore dhe atëherë ata kanë për t’i besuar.

“Deri sa Kastriot Rexhepi nuk del para opinionit me figurë ta shohim se është shëndosh e mirë, çdo porosi përmes rrjeteve sociale nuk është valide. Çdo porosi ai mund ta bëj me dhunë, mund ta bëj i kërcënuar. Ai duhet të jetë pranë familjes, duhet të jetë i lirë”, tha ai.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *