27 Shtator, 2023

Arben Ahmetaj: Mos u ankoni kot, rritja e çmimit të bukës është e përballueshme. 100 lekë nuk janë asgjë për një qytetar

 Arben Ahmetaj: Mos u ankoni kot, rritja e çmimit të bukës është e përballueshme. 100 lekë nuk janë asgjë për një qytetar

Zëvendëskryeministri Arben Ahmetaj mendon se rritja e çmimit të bukës është e përballueshme për qytetarët shqiptarë.

Sipas tij rritja është midis 7-10%, çka e bën atë një rritje e tillë ka ndodhur 3 herë në 8 vite dhe vjen nga rritja e çmimit të grurit në tregjet ndërkombëtare.

“Po ta shikoni llogarinë e detajuar të rritjes së çmimit të miellit dhe atë të bukës deri tani çmimi është i përballueshëm në një rritje 7-10%.

E gjithë përllogaritja që kemi bërë ne është në këtë përqindje.

Në parim praktikisht ka ardhur për shkak të rritjes së çmimit të grurit të tregjet ndërkombëtare.

Rusia, një nga eksportuesit më të mëdhenj ka rritur çmimin e prodhimit të grurit.

Është hera e 3-të në 8 vite që ndodh një gjë e tillë. Çmimet në një periudhë kohore rreth 7-8 muaj reflektohen në tregun e brendshëm.

Ne po vazhdojmë ta monitorojmë dhe do të kemi përgjigje për këtë. Dje me porosi të kryeministrit kam pasur një takim me ministren e Financës dhe qeveria do të ulet dhe do të marrë vendime.

Nuk do të ketë çmime të detyruara. Do të shkatërronin qytetarët dhe ekonominë. Ne jemi në një fazë ku rritjet janë në ato nivele që edhe sipërmarrja e absorbon”-deklaroi Ahmetaj.

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *